Sunday 20 January 2013

Tagasivaade nädalale



Täna hommikul tegin silmad lahti ja oh seda imestust: LUMI on maas! Õnneks sulas see päeva jooksul küll ära, aga siiski arvasin, et Lõuna-Prantsusmaal on väga haruldased korrad, kui väiksed prantslased saavad lumesõda mängida ja pisikesi lumememmesid ehitada. Kuid jaanuari-veebruari ajal võib sellist ilma veel ette tulla…Muidu ikka rongid hakkavad hiljaks jääma, vahel üldse ei tule, inimesed ei jõua tööle…Õnneks oli täna pühapäev:)
                                          Vaade minu ühikaaknast


Vahepeal olen üritanud endale prantsuse pangakaardi teha (loodetavasti saan juba järgmisel nädalal kätte) ning loengutes käia, kuid ainete valikus pole ma veel täiesti kindel. Eks järgmise nädala jooksul selgub, mida ma täpsemalt õppima hakkan.

Reedel läksin Kerliga kinno, kes on siin juba ühe semestri elanud, L’hobbit’i (The Hobbit: An Unexpected Journey) vaatama. Arvasime, et tegu on siiski inglisekeelse filmiga, kus prantsuse subtiitrid on all, aga oh ei. Ja film kestis 2h 49 min (!). Istusime rahulikult oma kohtadel, kuid paratamatult tuli uni vahepeal silma. Edasi suundusime ühte boheemlaslikku pubisse Dans la maison (Kodus), jõime Chardonnay veini ja meiega tulid rääkima kaks prantsuse komöödianäitlejat, kes kutsusid üht nende etendust vaatama. Nad töötavad Café Théâtre Les 3T’s, mis on üks Toulouse’i tuntud komöödiateatreid ning soovitasid meile „Le Gay Mariage'i". Seda teemat puudutades oli siin just eile suur samasooliste abielu legaliseerimist nõudev demonstratsioon. 



Täna algas Erasmuse programm pihta ning esimeseks ürituseks oli organiseeritud linnaga tutvumine ja väike jalutuskäik Toulouse’is. Kuna ilm oli kehv, siis tegime planeeritust lühema tiiru. Ainuke koht, kus ma veel käinud polnud, oli romaanistiilis La basilique Saint-Sernin de Toulouse, mis kuulub ka UNESCO pärandisse. Lisaks saime oma welcome bag’id kätte. 

                                          La basilique Saint-Sernin de Toulouse

                                          Kõige vanem Toulouse'i sild

                                                    Galett kitsepiimajuustu ja meega

                                                   Crêpe provincial (köögiviljadega)

No comments:

Post a Comment